Close

Over onsOnze passie voor het vak

Schoenmakerij “WIM” is sinds 1985 gevestigd in Arnhem, op het huidige adres Klarestraat 8,hoek Kromme Elleboogsteeg sinds 1997. Schoenmakerij “WIM”is een echt familiebedrijf alwaar drie generaties schoenmakers actief werkzaam zijn geweest.

Wim. de grondlegger van de schoenmakerij, is al sinds 1953 schoenhersteller in hart en nieren. Zijn zoon Jürgen is sinds 1985 schoenhersteller en heeft, naast het behalen van zijn diploma schoenhersteller, zich verder ontwikkeld tot orthopedisch voetbedspecialist. Ook kleine orthopedische veranderingen aan confectieschoenen behoren tot de specialiteit.

De derde generatie, Lars, zoon van Jürgen, is sinds 2009 fulltime actief in de schoenmakerij. Na het behalen van zijn schoenherstellersdiploma in 2011 heeft Lars zich inmiddels ook gespecialiseerd tot voetkundig adviseur.

De vrouw van Jürgen, Sandra en andere zoon Niels zijn ook werkzaam in het bedrijf om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Zij weten welke reparaties er uitgevoerd kunnen of moeten worden en doen dat in overleg met Jürgen en Lars. Heeft u een vraag hoe u een artikel moet onderhouden of voeden?  Vraag het ons gerust.

Wij heten u van harte welkom en onze deur is geopend op dinsdag, woensdag & vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur. Op donderdag van 8.30 tot 20.00 en op zaterdag vanaf 8.30 tot 17.00 uur.

Recensies


“Schoenmakerij Wim ontdekte ik voor een reparatie aan mijn tas. Ik kwam binnen bij Wim en zijn zoons. En gelijk werd er deskundig meegedacht. Wim en zoons maakten de rits in mijn tas weer helemaal TOP! En zo netjes, wat was ik blij. Er is voor mij nu maar 1 echte schoenmaker, en dat is Wim met zijn vriendelijke en behulpzame zoons! Ga zo door!”
– Paula Janssen, Arnhem.

”Onwijs bedankt voor de tijd en tips die ik van jullie heb gekregen! Ben jullie erg dankbaar.”
– Damans de Leeuw.

”Ik kom al meer dan 20 jaar bij deze vol bekwame, altijd vriendelijke en service gerichte schoenmaker die de ambacht hoog houd en z’n prijzen meer dan waard!”
– Julia Borgers.

”Zeer deskundig en denken altijd mee!”
– P.Janssen

“Een jaar geleden strompelde ik de praktijk – nee, sorry: de schoenmakerij binnen aan de Klarestraat. Met een chronische, dubbele hielspoor. Alles geprobeerd.  En toen was daar Jürgen, gespecialiseerd in orthopedische voetbedden. Hij keek, vroeg, drukte links en rechts, en corrigeerde steeds, al doende zijn ontwerp. Ik heb nu drie paar handgemaakte, steeds iets bijgewerkte inlegzolen, voor verschillende soorten schoenen. En ik kan eindelijk weer lopen. Zelfs wandelen, met de Meindls aan. Na jaren aan de zijlijn. Een enorme aanrader!”   

– Mw Wester, Arnhem.